Közélet

2016.12.01. 11:07

Növésben megállt malacot fogadtak örökbe

A malac örökbefogadásának híre egyébként már elterjedt a Facebokon, sok állatbarátnak nagy örömet szerezve.

K. E. I.

Tele van állattal az olaszi család udvara. A tartásuk oka azonban nem a haszonszerzés, sőt, épp ellenkezőleg: a megöregedett, megunt jószágoknak nyújtanak otthont utolsó éveikre. Vannak már itt kecskék, húsvéti nyulak, tyúkok, kutyák és macskák – szinte mind egytől egyig befogadott, mentett állat. A legújabb lakó Liza, a malac, aki egyszerűen megállt a növésben. – A faluban van egy család, akik sok disznót tartanak. Ez az egy azonban nem akart megnőni – meséli Konyhás Péter. – Mivel a testvérei már másfél mázsásak, ő pedig még mindig csak harminc, nem igazán tudták, mihez kezdjenek vele.

Attól tartanak ugyanis, hogy ha a többit levágják, egyedül megfagy odakint az ólban. Megölni nem volt szívük, ezért úgy döntöttek, odaadják nekünk. Tudják ugyanis rólunk, hogy nagy állatbolondok vagyunk, és szívesen segítünk. Így is lett. Mostantól nálunk lakik, és a tervek szerint végelgyengülésben fog meghalni – nevet Péter. – Bár nem vagyok vegetáriánus, nem tudnék egy olyan állatot megölni, amelyiknek a szemébe néztem.

A család egyébként tíz éve költözött Pécsről a községbe, azóta egyetlen állatot sem vágtak le a portán. – Apukám lovász, anyukám biológiatanár, aki ráadásul korábban a legjobb ügetők közé tartozott. Innen jön az állatok szeretete és tisztelete – magyarázza Konyhás Péter. – Bár nem vagyok hivatalosan egyik állatvédő szervezet tagja sem, igyekszem segíteni a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány munkáját. Többek között tőlük fogadtam örökbe nemrég egy kutyát, korábban pedig egy macskát is. Az önkéntes állatvédők munkája nagyon fontos, jó lenne, ha több támogatást kaphatnának – tette hozzá Péter.

 

K. E. I. -->

Címkék#Olasz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!