Közélet

2011.03.05. 08:14

Nyílt nap a gyermekklinikán

Délelőtt tíz órától bábelőadással várják a gyerekeket és szüleiket a hagyományteremtő szándékkal megrendezett Nyitott Gyermekklinika programra.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Délelőtt tíz órától bábelőadással várják a gyerekeket és szüleiket a hagyományteremtő szándékkal megrendezett Nyitott Gyermekklinika programra. A József Attila úton lévő intézményben bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a klinika életébe, megtekinthetik a műtőket, az osztályokat, illetve kézbe vehetik az orvosi műszereket. A gyermekek beülhetnek a rendőr-, tűzoltó- vagy mentőautóba is, bekapcsolhatják a kék fényt és a szirénát.

A Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány munkatársai is jelen lesznek a nyílt napon, ápolónők és orvosok adnak tájékoztatást a szervezet működéséről, sőt a rendelkezésre álló műszerekkel a szívük működését is megnézhetik az érdeklődők.

A Teddy Maci kórházban a gyerekek az orvosok, orvostanhallgatók, nővérek segítségével meggyógyíthatják beteg mackóikat, babáikat. A klinika tantermében neves művészek lépnek fel, illetve ismeretterjesztő előadások is lesznek.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!