Közélet

2010.07.19. 11:47

Nyitva az Eszperantó park kapuja

Hosszas huzavona után hétfőn megnyílt az Eszperantó park és játszótér a megyeszékhelyen.

B.A.

Kinyitották sokak megelégedésére a pécsi EKF-programnak köszönhetően felépült új, modern játszóteret az Eszperantó téren. Írtunk korábban arról, és olvasóink is foglalkoztak a témával, hogy a május 24-én készre jelentett, egyetlen belvárosi park és játszótér hetekkel később is lelakatolva áll, a kisgyermekesek nem tudnak bemenni, és használni a méregdrága eszközöket.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Nyitva a játszótér (fotó: Laufer László)
[/caption]

Egry Dóra, a Pécs2010 Menedzsment Központ fejlesztési igazgató-helyettesétől azonban megtudtuk, a múlt hét végén megállapodtak a várossal és a kivitelezővel, s annak ellenére is kinyitották a parkot, hogy még nincs meg a jogerős használatbavételi engedélye. A játszótér műszaki átadása azonban megtörtént, most a kivitelező nyitja és zárja a kapukat reggel és este. Később is így lesz ez, csak kérdés, kik üzemeltetik majd. Elvileg a Pécs Holding feladata lehet ez, bár civil szervezetek is elnyerhetik e jogot.

Kerestük Pirisi Péternét, a Holding osztályvezetőjét, aki megerősítette információinkat, miszerint egyelőre egyetlen, az EKF-programban felállított új játszóteret sem vettek át kezelésbe a várostól. Nem kapták meg ugyanis a játszók részletes, esetenként több száz, ezer oldalas dokumentációját. Az rendkívüli fontosságú, az alapján kell ugyanis majd az üzemeltetési feladatokat ellátniuk. Megfelelő gondossággal és felelősséggel szeretnének tehát eljárni az ügyben.

Egry Dórától azt is kérdeztük, mi lesz, ha esetleg baleset következik be, és kiderül, működtetői felelősség is felróható. Kit kell keresni akkor?

A fejlesztési igazgató-helyettes szerint a városhoz mint tulajdonoshoz lehet csak fordulni addig, amíg nem adja át másnak az üzemeltetést. Arra hétfőn nem kaptunk választ senkitől, hogy most ki húz meg egy csavart, ha szükség van rá, és arra sem, miért nem helyezték ki még a játékok korhatárát jelző táblákat.

A lelakatolt kapu miatt sok olvasói panasz érkezett szerkesztőségünkbe. A napokban valaki a kapura is írta, "Hatóság hahó, nyissák már ki ....".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!