Közélet

2013.05.31. 14:33

Nyomozást indítottak a Vízmű-ügyben

Hűtlen kezelés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el a Pécsi Vízmű-ügyben a Pécsi Rendőrkapitányság egy tegnap délutáni sajtóértesülés szerint.

B. A.

Mint korábban mi is megírtuk, az MSZP pécsi közgyűlési frakcióvezetője, Tóth Bertalan, illetve a Patacs–Rácváros Egyesület tett feljelentést a témában. Szerintük ugyanis a Pécsi Vízmű kisebbségi résztulajdonosa, a francia Suez Environnementnek fizetendő kompenzáció miatt megvalósulhatott Pécsett a hivatali visszaélés, illetve a hűtlen, de legalábbis a hanyag kezelés, emiatt tettek feljelentést az ügyészségen.

Tegnap este beszéltünk Tóth Bertalannal, aki hivatalosan még nem értesült a nyomozás elrendeléséről, de úgy vélte, a Baranya Megyei Főügyészség utasította a rendőrséget a nyomozás megindítására. Tóth szerint majd az ügyészség eldönti, ki vádolható hűtlen kezeléssel, de abban biztos, hogy Páva Zsolt polgármesternek a közgyűlési döntések végrehajtására volt csak felhatalmazása, amely szerint a Suezzel tárgyalásos úton kellett volna megegyeznie arról, hogy adja el Vízmű-részvényeit. A szocialista képviselő úgy vélte, ha így járnak el, kevesebbet kell fizetni a franciáknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!