Közélet

2016.04.18. 10:51

Nyomozást rendeltek el a múzeumi áfatrükk miatt

Költségvetési csalás büntette miatt nyomozás elrendelésére került sor ismeretlen tettes ellen, a nyomozást a NAV Dél-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága folytatja le, a nyomozás határideje 2016. 05. 16., ezt a választ kapta lapunk a Baranya Megyei Főügyészségtől.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Aziránt érdeklődtünk, hogy elrendelték-e a nyomozást a pécsi Janus Pannonius Múzeumban történt áfával, illetve a 2014-es Da Vinci-kiállítás belépőjegyeivel való trükközés miatt.

Az ügyet a Dunántúli Napló hozta nyilvánosságra a közelmúltban, lapunk megtudta ugyanis, hogy az adóhatóság megbüntette a múzeumot amiatt, mert a Da Vinci-kiállításra a belépüjeggyel azonos áron kínált könyvcsomagok vásárlása után is be lehetett lépni, csakhogy a könyvek áfája 5, a belépőjegyeké 27 százalék, így a múzeum jóval kevesebb áfát fizetett be a költsévetésbe annál, mint amit kellett volna.

A múzeum egyébként már februárban elutalt 9 millió 285 ezer forintot a NAV-nak, általános forgalmi adóra (adóhiányra) 6 millió 94 ezer forintot, adóbírságra pedig 3 millió 47 ezer forintot, késedelmi pótlék gyanánt 144 ezret.

Az ügy miatt egy olvasónk tett feljelentést költségvetési csalás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen, miután olvasta cikkünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!