Közélet

2014.09.03. 17:28

Októbertől állhatnak forgalomba a „hollandusok”

Tizenhárom használt, de jó állapotú holland szóló buszt bérelne a Tüke Busz Zrt. már október elsejétől – értesült a hírről a Dunántúli Napló.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Információnkat megerősítette Csizi Péter pécsi alpolgármester, aki elmondta, hogy a Tüke Busz Zrt.-nél folyamatosan figyelik az európai buszos piacot, hogy hol, kinél érhető el jó állapotú buszpark tartós bérletre, amellyel tovább lehet javítani a pécsi buszközlekedés színvonalán.
Az alpolgármester hangsúlyozta azt is, hogy természetesen a város lehetőségeinek függvényében a buszpark cseréjét is folytatni szeretnék, további új buszokkal megtölteni a Tüke Busz Zrt. gépjárműparkját, amely egyébként a pécsi buszcsere-programban már sokat fiatalodott.

A holland gyártmányú VDL Ambassador típusú buszokat tavaly ősszel már kipróbálhatták Pécsen, így a Tüke szakemberei ismerik a típust, s egy jó, kiforrott, megbízható járműnek tartják, amelyet érdemes tartós bérletbe venni, különösen úgy, hogy sikerült remek ajánlatot kialkudnia a városnak, illetve a buszos cég vezetésének, szögezte le Csizi Péter.
Pécsett ma 160 busz fut, ebből negyven új (öt Volvo, harmincöt Credo, közülük húsz banki kölcsönből megvett, húsz lízingelt).

Midik is járnának hamarosan a belvárosból a Misinára

A tizenhárom használt holland szóló buszt megelőzve ugyanennek a gyártónak egy midi busza már Pécsett van, amelyet a közeljövőben tesztbuszként szeretnének beállítani a forgalomba. Ha ez a típus is beválik, másik négy hasonló járművel egyetemben egy új, eddig még nem létező pécsi járatot szolgálhatnának ki a midik. Csizi Péter alpolgármester ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a Tüke Buszt már korábban is segítő civilek, a Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület tagjaival már egy ideje vizsgálják a városi közösségi közlekedési cég szakemberei az új járat beindításának lehetőségét.

A tervek szerint a midik a pécsi belvárost és a Mecsek-oldalt kötnék össze. Egészen a Misináig futhatnának fel az új buszok, amellyel egy, illetve két újabb terület kapna buszos elérést, összeköttetést, és a korábbiaknál sokkal jobb közösségi közlekedést, tette hozzá Pécs fideszes alpolgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!