Közélet

2006.04.04. 09:21

Összeállt a PEN 2006 programja

Pécs | Április 19. és 23. között zajlik az idei Pécsi Egyetemi Napok a Zsolnay gyár területén. A véglegessé vált programot és az esemény részleteit a szervezők és a támogatók hétfőn délután az Európa Házban ismertették.

BAMA

A tájékoztatón Szabó Gábor főszervező, a PTE EHÖK elnöke, Tarrósy Istán az esemény védnöke, Európa Centrum Kht. ügyvezető igazgatója és Kresák Gergely, a Pécsi Tudományegyetem ifjúsági referense képviselték a szervezők népes csapatát, akik hónapok óta dolgoznak a régió legjelentősebb tavaszi rendezvényének megvalósításán.

Szabó Gábor elmondta, hogy az előzetesen már napvilágra került programban két ponton állt be fontosabb változás: Adam Freeland, a PEN eredetileg tervezett sztárfellépője az utolsó utáni pillanatban mondta le a fellépést; helyette egy hasonló kaliberű angol DJ, Doc Scott lép fel.
Az utolsó este eddig titokban tartott programjára is fény derült: a Pécsi Est ünnepli tizedik születésnapját, olyan fellépőkkel, mint a Kispál és a Borz, Yonderboi, és az Ez3kial nevű francia zenekar.

Az idei Pécsi Egyetemi Napokon felelevenedik a diákrektor választás hagyománya, amely diákpolgármester választással is kiegészül Pécs és az EHÖK közreműködésének jegyében.
2004-hez képest jelentős változás, hogy idén a Zsolnay gyár lesz a PEN helyszíne. A váltást az indokolta Kresák Gergely szerint, hogy a Szántó kollégium parkolóját a sorozatos lakossági panaszok miatt már nem használhatják, és a Pécsett elérhető helyszínek közül a Zsolnay gyár területe mutatkozott a legmegfelelőbbnek.
A rendezvény több helyszínen zajlik majd: a nagyszínpadnak a Philip Morris Multi Café sátra ad helyet, a gyár kistermében többnyire helyi egyetemi zenekarok lépnek fel, míg a vendéglátós részlegen borutca és szabadtéri színpad lesz található. Kresák hangsúlyozta: a rendezvény helyszíne teljes egészében akadálymentesített lesz.

Tarrósy István a Pécsi Egyetemi Napok és a kulturális főváros projekt szimbiózisáról szólva a helyi közösség bevonásának fontosságát hangsúlyozta, amely a PEN-nek is fontos motívuma. Hozzátette: a PEN a legfontosabb tavaszi ifjúsági fesztivál Pécsett és környékén, és remélhetőleg 2010-re még nagyobbá és sokszínűbbé válik – esetleg összefogva a Szegedi Ifjúsági Napokkal. Leszögezte: a Pécs 2010 stábja minden támogatást megad a rendezvénynek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!