Közélet

2015.11.16. 12:08

Ötéves a Tudásközpont - Ingyenes beiratkozás

A Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont 5 éve nyitotta meg kapuit.

bama.hu

Az épület – amely az Európa Kulturális Fővárosa Pécs-2010 projekt keretében valósult meg – fontos találkozási pontja a város és a megye lakosságának.
Az évforduló alkalmából a Tudásközpontban működő Csorba Győző Könyvtár és a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont közös születésnapi programot szervez a könyvtárkomplexum sokrétű munkájának megismertetése, közösségi tereinek bemutatása, és mindenekelőtt az olvasás népszerűsítése, az olvasók ünneplése céljából.

A 2015. november 17-én 14.00-kor kezdődő jubileumi eseményt Girán János, Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere és dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora köszönti. A könyvtárak új feladatairól, a Tudásközpont múltjáról, jelenéről és legfőképpen a jövőjéről a két könyvtár igazgatója beszél majd.

A beköltözés részleteit filmvetítés, az elmúlt 5 év legsikeresebb rendezvényeit pedig az aulában rendezett fotókiállítás idézi fel, melyet Balázs Mihály Kossuth-, Ybl Miklós- és Prima Primissima díjas építész nyit meg.

A 17.00 órakor kezdődő könyvstaféta megvalósulásához és a Tudás fája könyves dominó létrehozásához az olvasók aktív közreműködése szükséges. A kora esti órákban Beck Zoli (30Y) és meghívott vendégei zenés irodalmi beszélgetésre várják az érdeklődőket. Az ünnepséget végül „kaptárzúgással” a PTE Művészeti Kar elektronikus zenei médiaművészeti kísérlete zárja.

A program keretében a könyvtárak köszöntik a leghűségesebb olvasókat, a leendő olvasók számára pedig ezen a napon ingyenes beiratkozással szeretnének kedvet csinálni a könyvtárlátogatáshoz.

Program
11.00 Van egy mesém
Mesék köré szőtt dalok, dalok köré szőttmesék.
Óvodásoknak és alsósoknak szóló interaktív mese-játék Szilas Miklós mesélő,énekes, dalszerzővel

14.00 Titkok nyomában - Könyvtártúra a kulisszák mögé

15.30 „Honfoglalás” – filmkockák a Tudásközpont megnyitásáról és a költözésről.

16.00-21.00 Fényfestés a Tudásközpont tereiben/ Kulturális Labor Szociális Szövetkezet, Fényfestő Műhely

16.00 5 év 50 képben
Fotókiállítása Tudásközpont legemlékezetesebb rendezvényeiből.
A kiállítást megnyitja: Balázs Mihály Kossuth-, Ybl Miklós- és Prima Primissima díjas építész, a Tudásközpont épületének tervezője.Közreműködik a Tudásközpont kórusa

16.30 Titkok nyomában - Könyvtártúra a kulisszák mögé

17.00 Könyves flashmobaz Escargo Hajója csapatával és az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola tanulóival.
Könyv staféta - Élőlánc és könyves dominó az olvasók részvételével

17.30 Térzene Beck Zolival és Beck Zazával (30Y)
30Y szellemírók pólógyár - Hozz magaddal pólót és szitázz magadnak Adyt, Csáthot vagy Dsidát!

18.30-19.30 Zenés irodalmi beszélgetés
Meghívott vendégek: Beck Zoli (30Y), Ágoston Zoltán, a Jelenkor főszerkesztője és Milbacher Róbert egyetemi docens (PTE) Zongorán közreműködik: Sárközy Zoltán (30Y)

20.00-21.00 Kaptárzúgás – A PTE Művészeti Kar elektronikus zenei médiaművészeti kísérlete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!