Közélet

2009.01.10. 14:14

Ötmillió forint a kancelláriától tanácsadásért a Páva családnak

A Miniszterelnöki Hivatal honlapján fellelhető adat szerint az elmúlt év február 15-től július 31-ig terjedő időszakban a Medich-Technik Bt. közel ötmillió forintot kapott szaktanácsadói tevékenységéért.

Cs. L.

Pontosabban azért, mert a cég „közreműködik a társadalmi és politikai kapcsolattartás stratégiájának kialakításában, szakértőként stratégiailag támogatja a kabinetfőnök alá tartozó szervezeti egységek politikai és civil kapcsolatainak koordinációját.”

A betéti társaságról az Országgyűlés honlapján Páva Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő, komlói polgármester életrajzi adatai közt olvasható megjegyzés, mi szerint Páva „1993-tól a Medich-Technic Bt. orvosi műszer- és gépkereskedés tulajdonosa.” A politikus érdeklődésünkre azt mondta, hogy a céget 2008 februárjában eladta fiának, ifj. Páva Zoltánnak, egyéb mondanivalója az ügyről nincs.

Ifj. Páva Zoltánt telefonon kerestük, azt mondta, hogy két-három napon belül válaszol írásbeli kérdésünkre, hamarabb nem tud, mert nagyon elfoglalt. Azt viszont hozzá tette, hogy valóban megvásárolta apjától a társaságot, így ő a bt. beltagjává vált, míg országgyűlési képviselő apja kültaggá.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium adattárában utána néztünk, valóban így történt, id. Páva Zoltán a németországi lakos, dr. Med Sándorral együtt kültagja a Medich-Technik-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!