Közélet

2010.11.17. 11:54

Páva Zsolt: jelenleg elfogadhatatlan a telekadó

A jelenlegi formájában nem kellően előkészített a telekadó rendelet - derül ki a polgármester közleményéből.

bama (Polgármesteri közlemény)

Amint írtunk róla, Pécs telekadót vezetne be januártól. Több olvasói hozzászólás támadta a tervezetet. A polgármester szerdán közleményt adott ki.

Páva Zsolt, Pécs polgármesterének közleménye:

A tervezett telekadóval kapcsolatban számos pozitív és negatív véleményt kaptam a pécsiektől. Egyetértek a polgárok többségével, mert úgy látom, hogy a jelenlegi formájában nem kellően előkészített a telekadó rendelet, ezért a csütörtöki Közgyűlés nem fogja tárgyalni ezt az előterjesztést.

Számos hiányossága van a jelenlegi tervezetnek, többek között, hogy nem szabályozza sem méret, sem földrajzi, sem értékalapon az építési ingatlanokat, és nem az általam fontosnak tartott eredeti célkitűzést szolgálja, ami a telekspekulációk kiszűrése, megelőzése, illetve megszüntetése, a városképet évek óta romboló foghíjtelkek felszámolása. 

A városvezetés célja tehát az, hogy egyrészt a telekspekulánsokat kiszűrje, másrészt, hogy az évek óta jelentős beépítetlen építési területekkel rendelkező tulajdonosokat a beruházás megkezdésére bírja, hogy egységes városkép alakuljon ki Pécsett.

Ezért azt kértem a Polgármesteri Hivatal szakmai apparátusától, hogy komolyan lássanak munkához és dolgozzák át a rendelet-tervezetet, különös tekintettel a jó szándékú pécsi tulajdonosok érdekeire.

Azt nyugodt lelkiismerettel kijelenthetem, hogy egyetlen jóhiszemű pécsi polgárnak, családnak, telektulajdonosnak sem kell aggódnia, a mi célunk ugyanis nem az hogy, őket terheljük meg a telekadóval. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!