Közélet

2013.08.01. 17:57

Pécsen is nyílt tankönyves információs pont

Országszerte hét helyen nyitott tankönyves információs pontot a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO), ahol a tankönyvekkel összefüggő teljes körű ügyintézés zajlik - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

mti

Mint írták, a főváros mellett a hat vidéki városban - Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Zalaegerszegen - kialakított infopontokon a tankönyvcsekk kifizetésére, a tankönyvekkel kapcsolatos teljes körű ügyintézésre, hiányzó díjbekérő pótlására, a Könyvtárellátó webshopjában rendelt könyvek, taneszközök átvételére és általános tájékozódásra nyílik mód.

Pécsen a Szent Mór u. 2. alatt nyílt meg a KELLO-pont.
   
A fentiek mellett továbbá lehetőség lesz a Könyvtárellátó internetes áruházában rendelt könyvek, taneszközök átvételére is. A http://webshop.kello.hu/ címen elérhető áruház pedagógusoknak, iskolai, települési, és intézményi könyvtáraknak, illetve szülőknek és diákoknak biztosít lehetőséget, hogy a számukra fontos tankönyveket, szakkönyveket és egyéb segédkönyveket beszerezhessék.
   
A KELLO-pontokkal országosan 27-re nőtt azoknak a helyeknek a száma, ahol iskolakezdési cafetéria utalvánnyal is ki lehet fizetni a tankönyveket.
   
A közleményben kitértek arra is, hogy a KELLO-pontokon és országszerte 20 postahivatalban Iskolai Erzsébet-utalvánnyal, Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvánnyal, Sodexo Iskolakezdési utalvánnyal, Posta Paletta Iskola utalvánnyal, Edenred Ticket Service beiskolázási utalvánnyal, illetve Puebla beiskolázási utalvánnyal lehet kiegyenlíteni a tankönyvek árát. A postai befizetéshez nem a korábban a diákok nevére kipostázott fehér csekket, hanem a melléklet díjbekérő levelet kell magukkal vinniük az érintetteknek. A befizetési határidő augusztus 15-e, azonban a határidő lejárta után is lehetőség van kiegyenlíteni a tankönyvek ellenértékét, ebben az esetben a befizetés tényét a tankönyvek átvételekor, az iskola felé a diáknak vagy a szülőnek kell igazolnia.
   

Jelezték: az augusztus 1-jén nyíló KELLO-pontokon a fentieken kívül az OTP Cafeteria kártyát és a Multi-Pay Cafeteria kártyát is elfogadják.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!