Közélet

2010.08.23. 10:20

Pécsen nem indul a Kétfarkú Kutya Párt

Budapest, Szeged után Pécsen nem indít jelöltet a Kétfarkú Kutya Párt.

zsj

"Mielőtt megnyernénk a választást, eleget kell tennünk bizonyos formaságoknak, például én is gyakrabban borotválkozom, valamint össze kell szednünk a kopogtatócédulákat"  - olvasható Kétfarkú Kutya Párt honlapján. A "párt" Budapeseten Victora Zsoltot indítja a főpolgármseteri székért, Mogács Dánielt a 7. kerületben, míg Kovács Gergely Szegeden száll ringbe a polgármesetri címért. Pécsen információink szerint nem indítanak jelöltet.

A „pártot” 2006-ban alapították Szegeden. Az MKKP a 2006-os országgyűlési választásokon a teljes adócsökkentéssel, valamint az ingyen sörrel kampányolt. A párt augusztusban bejelentette, hogy indul a főpolgármesteri címért, Victora Zsolt vezető programja, hogy ameszterdami mintára a Dunát bevezetné a Nagykörútra, amely forradalmasítaná a budapesti közlekedést, így megszűnnének a dugók. A Szabadság téren pedig az Ismeretlen Nokiás Doboz emlékművét állítaná fel. Szegeden hegyet, metrót és űrkikötőt igér Kovács Gergely, a párt megálmodója és létrehozója.

A pécsi polgármesteri székért eddig négyen indulnak. A Fidesz-KDNP Páva Zsoltot, az MSZP Meixner Andrást, a Jobbik Gyimesi Gábort, míg az LMP Keresztes László Lórántot indítja az október 3-i önkormányzati választásokon. Amint  korábban már írtunk róla, az ország más részein, így Pécsett is kevesebb képviselőre voksolhatunk: 2006-ban még negyven városatya és a polgármester került be a testületbe, idén csak 27 képviselő, valamint a városvezető juthat be.

A kopogtatócédulák gyűjtésére szeptember 3-áig van lehetősége a pártoknak, jelölőszervezeteknek. Az október 3-i választás egyfordulós, a szavazás reggel hat és este hét óra között zajlik.  Eddig 55 szervezetett vettek nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság adatai szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!