Közélet

2010.12.10. 12:08

Pécsi buszbeszerzés: z MJT és a SOR kiesett

A pécsi városvezetés már januárban megkezdi a konkrét tárgyalásokat a legjobb pontszámot elért buszok érintett gyártóival.

B. A.

Megérkeztek az elmúlt napokban a városházára az összesített szakértői és civil vélemények az elmúlt hetekben tesztelt buszokkal kapcsolatban – írja dr. Páva Zsolt polgármester kabinetirodája pénteki sajtóközleményében.

Alapvetően három fő szempont mentén állt fel az „erőssorrend” a buszok közt: gazdaságosság, fenntarthatóság, lakossági vélemények, vezethetőség. A városvezetés januárban megkezdi a konkrét tárgyalásokat a legjobb pontszámot elért buszok érintett gyártóival. Annak érdekében azonban, hogy a város tárgyalási pozíciói ne sérüljenek, egyelőre a pontos sorrendet nem hozzák nyilvánosságra, hogy Pécs számára a lehető legkedvezőbb ajánlatot adják a cégek, versenyezve egymással.

Annyit azonban elmondták, hogy a debreceni MJT Pécsett tesztelt busza, és a SOR BN 9.5 típusú járműve csaknem minden szempontból a legalacsonyabb pontszámokat kapta. Hozzátették: a cél egy modern új buszpark kialakítása, amellyel Magyarország legkorszerűbb tömegközlekedési szolgáltatását teremthetik meg Pécsett.

Videós tesztjeink a hazai gyártók buszairól: 
--------------------------------------------------------------------
                             * 
Nabi Sirius
                             * Ikarus V187
                             *
Credo EN 9,5
                             * MJT - L23-02
                             * Credo Citadell 19 és 12 
---------------------------------------------------------------------

Pécs tehát várhatóan az Ikarusszal, a NABI-val és a Credoval tárgyal majd.

A városvezetés döntése eddig tehát összhangban van a bama.hu olvasóinak véleményével, akiknek ugyanez a két típus tetszett a legkevésbé november végén tartott szavazásunkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!