Közélet

2016.04.19. 17:45

Pécsi buszcsere-program: fejlesztésekért kérdezik az utasokat

Három éve kezdődött a program Pécsen. Most egy hónapon át utasokat kérdeznek diákok a pécsi megállókban utazási szokásaikról.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Szinte napra pontosan három éve indult a pécsi buszcsere-program, amiben mindezidáig 175 busz (127 szóló és 48 csuklós) érkezett a megyeszékhelyre, közölte sajtótájékoztatón Páva Zsolt polgármester és Csizi Péter országgyűlési képviselő. Újságírói kérdésre azt mondták, eddig nagyságrendileg mintegy tízmilliárd forintot költöttek a buszbeszerzésekre és a fejlesztésekre. Nagy fejlődésen ment át ugyanis szerintük a pécsi buszos vonalhálózat, az utastájékoztatás, a jegy- és bérletrendszer is, és terveik szerint a fejlesztések tovább folytatódnak.

Kiemelték, hogy a buszcsere-programmal jelentősen nőtt a szolgáltatás minősége és az utasok komfortérzete, az összes buszra könnyebb a felszállás az alacsonypadlós kivitel miatt, és sok busz utastere légkondicionált. Megfelezték a buszpark átlagéletkorát, az immáron nyolc év alatt van. Azt mondták, a szocialista városvezetés lenullázta a szolgáltatást, kiszervezték, eladták a buszokat, mindennaposak voltak a járatkimaradások, ami egyes időszakokban már tűrhetetlen méreteket öltött, a fejlesztéseknek hála azonban mára a gondok gyakorlatilag megszűntek.

Ugyanakkor a fejlesztéseket folytatni szeretnék, emiatt keddtől egy hónapon át utasokat kérdeznek diákok a pécsi megállókban utazási szokásaikról és a szolgáltatásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!