Közélet

2006.07.05. 14:44

PEN: ugrik a beígért másfél millió

Pécs | Meglepetéssel tapasztalták a napokban a másfél évtizedes hagyománnyal bíró Pécsi Egyetemi Napok (PEN) szervezői, hogy az önkormányzat, ígérete ellenére, mégsem támogatja az idei rendezvényt.

Cseri László - Dunántúli Napló

A nyolc-tízezer látogatót vonzó rendezvény szervezője, a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata (EHÖK) nyugodtan végezte dolgát, hiszen Toller László polgármester, mint az egyetemi napok fő védnöke, másfél millió forint városi támogatásról írt alá ünnepélyes keretek közt igazolást.

Június végén azonban levél érkezett Kunszt Márta alpolgármestertől, aki sajnálattal értesítette a hallgatói önkormányzatot, hogy a kért támogatást nem tudják megadni. Az alpolgármester asszony a Dunántúli Naplónak elmondta, hogy bíznak Toller László mielőbbi gyógyulásában, és ez által a kérdés megoldásában, azonban a kért támogatás fedezetét nem találják a költségvetésben. A költségvetés módosítására pedig a nyári szünetben nincs lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!