Közélet

2010.06.06. 08:54

Postakeringő: harminc éve két irányítószáma van Szilvásnak

Harminc éve nincs a baranyai Szilvás településnek valamirevaló postai irányítószáma. Illetve akad kettő is, de mindkettő más.

K. F.

Ezért ritka eset, amikor ne kolbászolnának a faluba címzett levelek, van, hogy más baranyai település postása irányítja vissza. Hivatalos, vagy magánlevél egyre megy. Olykor napokba telik, mire a címzett megkapja, hiába jelezte többször is Emberovics Dénes polgármester a gondot a Magyar Postának, máig sem akadt, aki orvosolná.

De miről is van szó, tulajdonképpen? Nos, az irányítószámok bevezetésekor Szilvást Görcsöny körzetéhez sorolták és megkapta a 7833-as számot, ugyanazt mint Görcsöny, ugyanis az akkori zsákfaluból arrafelé volt a kijárat és a legközelebbi postahivatal. Harminc éve azonban új bekötőutat építettek a falunak Szalánta felöl, így az útavatás napjától Szilvás ehhez a településhez került, s megkapták a „szalántai” irányítószámot, a 7811-et.

Emberovics szerint ez utóbbit használja a posta 30 éve – ezt adja ki a Magyar Posta internetes irányítószám-keresője is –, ám minden nyomtatott kiadványban, jegyzékben, köztük a legfrissebb 2009/2010-es telefonkönyvben is a 7833 van beírva. Vajon miért?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!