Közélet

2015.04.08. 17:17

Quaestor-ügy: Szakács szerint az állam is hibázott

Nem értik a szocialisták az állam késlekedésének okát. Az MSZP sajtótájékoztatót tartott.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

– Több ezer Quaestor-károsult kereste fel az MSZP pécsi irodáját is, hogy segítséget kérjenek – mondta sajtótájékoztatóján Szakács László, az MSZP baranyai parlamenti képviselője a brókercég pécsi irodája előtt.

– Véleményünk szerint a Quaestor-ügyben helyt kellett volna állnia az államnak és nem csak fél megoldásokat keresnie. A Fideszes javaslat csak arra terjedt ki, hogy vegyék zár alá a cég és tulajdonosainak vagyonát, azonban azzal nem foglalkoznak, hogy például a nehezen értékesíthető ETO-stadionból származó bevétel miként jut majd el a károsultakhoz.

A képviselő hangsúlyozta, nem értik a szocialisták az állam késlekedésének okát sem, miért teltek el hetek az ügy kirobbanása és a gyanúsítottak megkeresése között. Szakács László ismertette javaslatukat, ez alapján az állam teljes egészében álljon helyt a befektetők felé. Az ellenzéki párt szerint az állam hibázott, amikor a pénzügyi felügyelet nem vette észre időben, hogy mi folyik a Quaestornál. Furcsának találják azt is, hogy most ugyanaz az alelnök vizsgálja a kötvénykibocsátást, aki korábban engedélyezte azt, ezért ettől az MSZP nem vár eredményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!