Közélet

2011.10.24. 18:25

Rangos szakmai verseny házigazdája a pécsi közgáz

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezik a Dr. Papp László Számvitelversenyt a Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium és a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának szervezésében.

F. Z. (Dunántúli Napló)

A hétfőn kezdődő háromnapos rendezvényen egyetemista hallgatók mérik össze tudásukat négyfős csapatokban – feladatuk egy számviteli esettanulmány megoldása.

Dr. Budai Eleonóra egyetemi adjunktus vetette fel évekkel ezelőtt a Janus Pannonius Szakkollégium keretei között megtartott Esettanulmány kurzus résztvevői előtt egy számviteli esettanulmány-verseny és számvitel konferencia ötletét.

A felvetett ötlet elindította a közös gondolkodást és a végére kikristályosodott az elképzelés. A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának dékánja és dékánhelyettese, illetve a Janus Pannonius Szakkollégium is a kezdeményezés mellé állt, így megszületett a döntés a verseny megrendezéséről, amelyet először 2008-ban tartottak meg.

A viadal rangját jelzi, hogy tavaly huszonegy csapat versenyzett tizenhárom felsőoktatási intézményből – a győztes akkor a Babes–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának négy hallgatója, Barok István, Birton Réka, Lackó Dénes és Vincze Tamás lett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!