Közélet

2010.06.22. 10:18

Rektori fizetések: Gábriel kétmilliót keres havonta

Havi 750 ezer és 3,5 millió forint között keresnek a hazai egyetemek és főiskolák vezetői - Gábriel Róbert, a PTE leköszönő rektora kétmilliós fizetést kap, ezzel a 12. a rangsorban.

bama.hu (forrás: Index)

Busásan megfizetik az állami forrásból működő egyetemek és főiskolák vezetőit, a rektorok havi 750 ezer és 3,5 millió forint között keresnek - számol be az Index az Oktatási és Kulturális Minisztérium által közzétett dokumentumra hivatkozva.

A 29 hazai intézmény vezetője összesen havi bruttó 57,06 millió, vagyis évi 684 millió forintra jogosult. Az adatok alapján 12 rektor keres havi 2 millió forintnál többet, köztük Gábriel Róbert, a Pécsi Tudományegyetem júniusban leköszönő vezetője, akinek 2.070.400 forint a fizetése.

A legjobban kereső egyetemi vezető a Szegedi Tudományegyetem rektora, Szabó Gábor 3,5 millió forinttal, míg a legkisebb fizetést Szabó János, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) első embere kapja, havi bruttó 750 ezer forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!