Közélet

2013.06.25. 09:42

Rendelkezett a kormány a pécsi vízmű kompenzációjáról

Címzett támogatásként kapja meg a pécsi önkormányzat a pécsi vízmű visszavásárlásához kompenzációként szükséges 3 milliárd forintot - jelent meg a Magyar Közlönyben.

MTI

Az idei költségvetés helyi önkormányzatok támogatásai című fejezetében új cím nyílik Pécs Megyei Jogú Város önkormányzata feladatainak támogatása címmel, erre kerül az a 3 milliárd forint, amely a pécsi vízmű visszavásárlásához, kompenzációként szükséges - az erről szóló kormányhatározat a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg.

A 3 milliárd forint - ugyanebből a fejezetből - de a helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai címről kerül át az új címre. A kiegészítő támogatás címen az átcsoportosítás előtt 46 milliárd 93 millió forint szerepel.

A belügyminiszter a támogatás felhasználásáról és elszámolásának feltételeiről megállapodást köt az önkormányzattal. Az elszámolásnak ez év végéig kell megtörténnie.

Páva Zsolt pécsi polgármester (Fidesz) április 26-án jelentette be, hogy jelképes, 1 eurós összegért visszavásárolta a francia Suez Environnement vállalatcsoporttól a helyi vízművet Pécs önkormányzata. A megállapodás értelmében a városnak a korábban követelt 10 milliárd forint helyett 3 milliárd forint kompenzációt kell fizetnie.

A városvezető a sajtótájékoztató után az MTI Hírcentrum kérdésére azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök az előző napon Pécsen járt, és megállapodtak abban, hogy a kormány ezt az összeget biztosítja az önkormányzat számára. Ez szavai szerint azt jelenteti, hogy a város még a közvetlen terhektől is megszabadul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!