Közélet

2011.09.15. 18:09

Rendőrkutya támadt rendőrre Baranyában

Információink szerint saját szolgálati kutyája támadta meg a rendőrt a baranyai településen. A férfit megműtötték, állapota jelenleg stabil.

B.A. - M.B. (Dunántúli Napló)

Saját kutyája harapta meg csütörtök délután azt a felsőszentmártoni férfit, akit súlyosnak tűnő sebesülésekkel szállítottak kórházba. A fiatalembert Pécsre, a PTE ÁOK Traumatológiai Klinikájára vitték. A helyszínen tapasztalt súlyos vérveszteség miatt mentőhelikopterrel szállították a megyeszékhelyre a sérültet.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hatala és a sajtó is felkereste a kutyatámadás áldozatát (fotó: Laufer L.)
[/caption]

Úgy tudjuk, hogy a férfit testének lágy részein, elsősorban alsó végtagjain és hastájékon harapta meg a kutyája. Információink szerint a férfit este megoperálták, információink szerint életveszélyes állapotban van.

A kutyatámadással kapcsolatban a rendőrség pénteken közleményt adott ki, melyből kiderül, hogy a rendőr szolgálati időn kívül foglalkozott a szolgálati kutyával, amikor az megtámadta és több helyen megharapta. A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba, megműtötték, állapota jelenleg stabil.

A két éves, rottweiler fajtájú szolgálati kutya február óta volt a körzeti megbízott gondozásában, kiképzés alatt állt. A kutyát még a tegnapi napon a Dunakeszi Kutyavezető-képző Központba szállították megfigyelésre.

Információink szerint Hatala József, az országos rendőrfőkapitány pénteken meglátogatja a sebesült rendőrt. Az országos rendőrfőkapitány a mai nap során rendőrörsöt ad át Villányban, majd innen utazik Pécsre.

Baranyában sajnos minden évben történnek komolyabb kutyatámadások. Tavaly november végén volt talán a legsúlyosabb: ekkor egy férfit tormási saját udvarán martak halálra a faluban kószáló ebek. 2009 júniusában a mostanihoz hasonlóan életveszélyes sérüléseket szenvedett az egy hegyhátmaróci kislány, akit egy nagytestű német dog marcangolt percekig. Egy évvel korábban arról írt a Dunántúli Napló, hogy kutyatámadások okozta sérülések miatt március végén több gyereket vittek be a pécsi gyermekklinikára. 2007 szeptemberében egy orfűi lakosnak rontottak neki saját kutyái, és hogy nem történt komoly baj, azt a Mecsek-rali közelben tartózkodó mentőszolgálatának köszönhette. Fél évvel korábban egy kozármislenyi idős asszonyt, ugyancsak saját udvarán támadott meg egy doberman, amit feltételezések szerint a nő nevelt lánya uszított mostohájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!