Közélet

2016.05.27. 12:01

Rengetegen mozogtak a Kihívás Napján

A megyéből tíz település is csatlakozott a Kihívás Napjához, tornateremben, udvaron, teaházban és művelődési házban mozogtak.

K. E. I. (DN)

Bánfa, Bár, Gödre, Majs, Nagynyárád, Pogány, Pécs, Somogyviszló, Szabadszentkirály és Vajszló is csatlakozott a megyéből a Kihívás Napjához. A kihivasnapja.hu oldal szerint a baranyai települések különböző programokkal készültek a napra – és nemcsak a gyerekek, az idősebbek is. A résztvevők többek között fociztak, bicikliztek, pingpongoztak, kosárlabdáztak, táncoltak és gyalogoltak a legkülönbözőbb helyszíneken. Így tornateremben, udvaron, teaházban és művelődési házban.

Bár a szervezők hírességeket is hívhattak az eseményre, a szabadszentkirályi Zsigmond Király Általános Iskola saját tanulói közül választott példaképet. Egy kislányt, aki saját nevelési igényű, és tavaly az Országos SNI Atlétika Versenyen Ezüst érmet szerzett.

A Kihívás Napja még 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1596 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több mint hárommillió negyedórás testmozgást végeztek. A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Az eseményen gyakran olimpikonok is részt vesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!