Közélet

2015.04.04. 00:05

Romonyán épülhet fel az újabb gyermekhospice ház

Újabb gyermekhospice ház létesítésébe kezdhet idén a Szemem Fénye Alapítvány a Pécs közelében fekvő Romonyán.

MTI

Az új központot egy 1300-1400 négyzetméteres épület és a körülötte lévő több mint 20 ezer négyzetméteres park alkotja majd, ahol 8 gyermek és 6 fiatal felnőtt ellátására nyílik lehetőség. A külön terápiás részlegen számos kezelést - hidro-, játék-, gyógy- és zeneterápiát - is igénybe vehetnek a betegek - közölte az alapítvány pénteken az MTI-vel.


   
Az ingyenes gyermekhospice szolgáltatás bevezetése a pécsi központtal működő Szemem Fénye Alapítvány nevéhez köthető, amely 2010-ben alapította első létesítményét, a Dóri Házat. Az állami támogatás nélkül, önerőből igazgatott központ a gyógyíthatatlan beteg gyermekek ellátásával foglalkozik, emellett a családoknak is teljes körű figyelmet szentel.
   
Az alapítvány arra törekszik, hogy akár a gyermekhospice házban lévőknél, akár az otthoni ellátást választóknál a gondozás mellett élhetővé és elviselhetőbbé tegyék a hétköznapokat. Huszonnégy órás felügyeletet és széles körű segítséget kapnak az orvosok, ápolók, gyógytornászok, gyógypedagógusok, pszichológusok, zeneterapeuták, dietetikusok alkotta csapattól, függetlenül attól, hogy milyen jellegű betegségben szenved a gyermek.
   
A romonyai gyermekhospice ház megvalósulását magánszemélyek és gazdasági társaságok is támogathatják, a lehetőségekről az alapítvány honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Címkék#Romonya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!