Közélet

2006.08.01. 00:00

RSS-en is jön a bama!

Új szolgáltatással bővült a bama kínálata. RSS-csatornáinkkal elsősorban rendszeres hírfogyasztóink kedvében szeretnénk járni, de a szórakoztató tartalmak és programok iránt érdeklődők is megszeretik rövid idő alatt ezt a lehetőséget.

BAMA

Hogy miről is beszélünk? Az RSS mozaikszót a Rich Site Summary vagy RDF Site Summary (oldalösszegzés), de gyakran a Really Simple Syndication (igazán egyszerű hírszolgáltatás) rövidítéseként használják. Magyarul: e szolgáltatás a honlapra felkerült hírek és cikkek rövidített, pár mondatos kivonatát küldi el. A továbbított információk megjeleníthetőek egy másik weboldalon vagy egy erre a célra szolgáló RSS hírolvasó programmal.

Több lehetőség is kínálkozik tehát az RSS-csatornák fogadására. Léteznek önálló, számítógépre telepíthető programok (FeedReader, Google Reader, Bottom Feeder stb.), böngészőbe, levelezőbe integrálható pluginek (kiegészítések). A böngészők legújabb generációi már alapértelmezésben alkalmazkodnak az új információ-átviteli szabványhoz (Firefox, Opera), sőt a még béta állapotban hozzáférhető Internet Explorer 7 is képes az RSS-olvasásra. A harmadik nagy lehetőség – a web2.0 jegyében – a teljes mértékben online RSS-olvasók használata, melyeknek több előnye van: például nem foglalják a helyet a gépen, nem okozhatnak kárt esetleges eltávolításuk során és persze bármikor, bárhonnan elérhetők (NetVibes, Live.com).

RSS-en elérhető bama-tartalmak

bama - helyi hírek (közélet, sport, kultúra): http://www.bama.hu/rss/friss.xml
bama - programajánló / rendezvények: http://www.bama.hu/rss/programajanlo.xml
bama bulifotó: http://www.bama.hu/rss/kepmutato.xml
bama - Best of Baranya: http://www.bama.hu/rss/bestofbaranya.xml


Teendő: 1. Tegyük vágólapra a kiválasztott hivatkozást, 2. Illesszük be az RSS-olvasó megfelelő címmezőjébe, majd kövessük az adott alkalmazás utasításait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!