Közélet

2014.11.13. 11:04

Rúzzsal kenték össze a pécsi Weöres-szobrot

Rájár a rúd a pécsi belvárosban Weöres Sándor szobrára. Az átadón liszttel öntötték le, most valaki rúzzsal kente össze az arcát.

bama.hu

Ahogy arról utánunk az országos média is beszámolt, nem lett egyszerű protokollesemény Weöres Sándor pécsi szobrának leleplezéséből. Az alkotás minősége, és az alkotó személyének, Kligl Sándornak a kiválasztása ellen tiltakozva ugyanis Böszörményi István pécsi szobrász egy kiló liszttel öntötte le a szobrot.

A Dunántúli Napló ma reggel publikált cikket Böszörményi és a városháza megszólaltatásával, de történet itt nem ér véget, a szobor körüli események máris újabb fordulatot vettek. A Király utcában kávézó költő száját ugyanis (feltehetően) csütörtökön valaki kirúzsozta, majd vagy ő vagy valaki más a festéket szétkente.

A járókelők közül többen csodálkozva nézték a dekorációt, helyszíni tudósítónk elsősorban a kifestést elítélő véleményeket hallott - még olyanoktól is, akik szerint valóban furcsa, hogy a szobor készítője is tagja a szobrot ötmillió forinttal támogató Nemzeti Kulturális Alap döntőbizottságának.

Az átadóról és a lisztöntésről készült képeket ITT tekintheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!