Közélet

2016.12.20. 18:26

Saját kertjében támadt rá a vaddisznó egy pécsi nőre

Amint arról a napokban beszámoltunk, a rendőrség engedélyt adott a Hosszúcser Vadászegyletnek a belterületi erdőben élő károsító vadállomány kilövésére Pécs nyugati részében február végéig.

Dömötör G.

Kedden megkereste szerkesztőségünket egy Magyarürögi úton lakó asszony, aki elmondta, hogy már évek óta problémát okoznak a környéken a vaddisznók. Egyrészt kárt okoznak a veteményesben, másrészt olyan eset is előfordult már, hogy menekülnie kellett a vadak elől a saját kertjében. A hölgy elmondta azt is, hogy minden este tíz óra után szinte menetrendszerűen érkezik meg öt vaddisznó a szomszédjának a telke mögé, ahol egy vízfolyásból isznak.

Dr. Jelenszky Márton, a Hosszúcser Vadászegylet elnöke ezzel kapcsolatban beszámolt a lapunknak arról, hogy tudják azt, hogy a térségben hol jelentek meg a vaddisznók, ennek figyelembevételével került sor a vadászat konkrét helyének meghatározására. A vadászat az ingatlanokat keleti irányból határoló erdőre koncentrálódik. Kizárólag a részükre kiadott engedély kereti között, csak a megadott GPS koordinátákkal jelölt helyen vadászhatnak, amely a legkisebb veszélyeztetéssel jár, más helyen biztonsági okokból nem lőhetnek. A vadászat pontos helyszíne a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet ingatlanának az erdővel határos belső széle. A vadászat az éjszakai órákban folyik, amely életet, testi épséget, anyagi javakat nem veszélyeztet, azonban a fenti időszak alatt néha lövéstől eredő hanghatással járhat. Kérik, hogy a időszak alatt ebben a napszakban a lesvadászat helyéül szolgáló ingatlanra való belépést mellőzzék. Fontos információ, hogy az ingatlant határoló közutakon való közlekedés a vadászat időszaka alatt is biztonságos.

Lakossági fórum is lesz

Amint arról beszámoltunk, a vadászat december 15-től február 28-ig tarthat a pécsi Völgyi dűlő–Magyarürögi út–Tiborc utca–Felsőmakár dűlő által határolt belterületi erdőben élő károsító vadállomány (vaddisznó és gímszarvas) kilövésére. A vadászat részleteiről lakossági fórum keretében tájékoztatást adnak a környéken lakóknak, amelynek december 22-én 17 órától az Istenkúti Közösségi Házban lesz a Fábián u. 9. alatt. Az érintett körzetben figyelemfelhívó táblák kihelyezésére is sor kerül.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!