Közélet

2014.03.05. 12:21

Simicska 6,7 millióért kap 26 hirdetőoszlopot Pécsett

Zöld lámpát kapott Simicska Lajos hirdetőcége szerdán délelőtt Pécsett, 26 helyen állíthatnak fel hirdetőoszlopokat Pécsett. A munkát akár napokon belül megkezdhetik.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Rendkívüli bizottsági ülést tartott szerdán délelőtt Pécsett a városfejlesztési bizottság. Bár a krónikához tartozik, hogy két napirendi pontot is megtárgyaltak az ülésen (a TÉDÉEM Pécs újabb műemléki leíró táblákat akar elhelyezni a városban), kétségünk nincs afelől, hogy a fő oka a gyorsaságnak (egy hét múlva ülésezik újra, akkor már rend szerint) a bizottság másik napirendi pontja volt, amellyel Simicska Lajos köztéri hirdetésekkel foglalkozó cégének ajánlatát fogadhatták el. Ezzel kiküszöbölték azt a fiaskót, amely épp egy hónapja esett meg: egy szerencsétlen baleset miatt a kormánypárti képviselőknek nem volt meg a többségük az ajánlat megszavazásához, a két ellenzéki így le tudta szavazni.

Most azonban a szocialista képviselő meg sem jelent, habár nélküle is többségben voltak a kormánypártiak, meg is szavazták az előterjesztést, amelynek nem kell közgyűlés elé kerülnie, a bizottság támogató javaslata alapján a polgármester dönt az ügyben.

A Közgép-tulajdonos, volt Fidesz-pénztárnok Simicska budapesti hirdetős cége, az Euro Publicity Kft. 26 hirdetőoszlopot helyezhet el a megyeszékhelyen, forgalmas helyekre. Az Euro Publicity a pécsi közterületeket hasznosító önkormányzati céggel, a Biokom Kft.-vel szerződhet le, határozatlan időre.

Az Euro Publicity a 26 hirdetőoszlopért egy évre bruttó 6,7 millió forintot fizet majd, a Biokom listaárai alapján.

Keresztes László Lóránt (LMP) azt szerette volna elérni, hogy elhalasszák a döntést, és vizsgálják meg, hogy a Biokom, vagy egy saját városi hirdetős cég (hisz van több olyan önkormányzati cég, amely nem kötelező feladatokat visz) esetleg maga is hirdethetne-e ezeken a területeken, legyártva a szükséges oszlopokat. A képviselő minimum azt szerette volna elérni, hogy írjanak ki pályázatot, vagy kérjenek be más cégektől is ajánlatot, hátha több bevételt is el lehetne érni ezzel. A javaslatokat azonban leszavazták.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!