Közélet

2016.01.25. 15:02

Sok segítséggel készült el a kölyökkennel

Akár ötven kiskutyát is befogadhat a leégett, majd teljes egészében felújított épület.

Babos A.

A rengeteg segítségnek, felajánlásnak, valamint természetesen a megfeszített, folyamatos munkának köszönhetően gyakorlatilag elkészült a napokban az új kölyökkennel Pécs-Somogyon, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület menhelyén – tájékoztatta a Dunántúli Naplót Farkas Tamás, az egyesület vezetője, és egyik alapítója.

Az új kennelt a régi helyén, ugyanabban az épületben alakították ki, és mondhatni azt is, hogy szinte a megszólalásig ugyanolyan mint a korábbi volt, és ugyanannyi kisállat befogadására alkalmas. A tíz telepített kennelben általában negyven-ötven kölyköt tudnak elhelyezni, és mint megtudtuk, van, amikor ez azt jelenti, hogy tíz „alomból” származik az éppen aktuális létszám. Sajnos nem ritka eset ugyanis, hogy egyszerre négy-öt kiskutyát tesznek ki az utcára, vagy dobnak be találomra egy kertes ház udvarára.

Az állatvédő elmondta, hogy nem csak a karantén újult meg, hanem új, biztonságos, infrapaneles fűtési rendszert is kapott a ház, ebben sokat köszönhetnek németországi támogatójuknak, a helyi áramszolgáltatónak és dolgozóinak, illetve több más helyi cég és magánszemély felajánlásának.

Ha az elkészült kennelért minden elemében fizetni kellett volna, akkor számításaik szerint annak kialakítása mintegy kilencmillió forintba került volna az állatotthonnak, de nem csak emiatt köszönnek minden segítséget, hanem azért is, mert a bajban is megmutatkozott, hogy tudnak róluk, és segíteni készek.

Mint megírtuk, az októberi tűzből megmentett tizenöt kiskutyát egy, felnőtt kutyáknak fenntartott karanténon belül helyezték el. Ma is ott vannak a később érkezett kölykökkel egyetemben, átköltöztetni akkor tudják majd őket, ha lesz nyolc-tíz nap, az előző napoknál szárazabb és enyhébb időszak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!