Pécs

2018.07.11. 15:32

Kétezer óvoda újul meg vagy épül a Kárpát-medencében

Mintegy kétezer óvoda újul meg vagy épül Kárpát-medencében „gyermekeink számára” – mondta a Miniszterelnökség államtitkára szerdán Pécsen, a 2014-ben indult, 2022-ig tartó óvodafejlesztési programra utalva.

Bõs, 2017. szeptember 25. Gyerekek játszanak a bõsi Magyar Tanítási Nyelvû Óvodában 2017. szeptember 25-én. Az intézményben ezen a napon elindították és bemutatták a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program felvidéki részét. A program, amely részben követi, részben pedig párhuzamosan fut a magyarországi óvoda- és bölcsõdefejlesztési programokkal, Trianon óta a határon túli óvodákat célzó legnagyobb befektetés, anyagi kerete 17,1 milliárd forint. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Soltész Miklós a pécsi katolikus egyházmegye fenntartásában működő Szent Mór Óvoda új, mintegy 800 millió forintos beruházással felépülő 1200 négyzetméteres épületének alapkőletételi ünnepségén közölte: a fejlesztések több mint százezer gyermeket érintenek, ami „óriási nagy szám”.

Ismertetése szerint a beruházások nyomán mintegy ezer állami, önkormányzati, illetve ötszáz-ötszáz határon túli és egyházi nevelési intézmény újul meg vagy épül fel.

„Kötelességünk és felelősségünk (...), hogy a nemzetet szerető, becsülő és a családokat erősítő gyermekeket adjunk tovább a következő évtizedeknek” – hangoztatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!