Közélet

2015.07.19. 21:39

Somogyviszló polgármestert, Bezedek testületet választott

Szabó Béla György lett az elhunyt somogyviszlói polgármester utóda, Bezedeken pedig újjáalakult az önmagát korábban feloszlató képviselő-testület.

MTI

Szabó Béla György lett Somogyviszló polgármestere

Három független jelölt közül Szabó Béla Györgyöt választották polgármesterré a Baranya megyei Somogyviszlón vasárnap.

Borsos Kinga körjegyző az MTI-nek elmondta, az időközi választást azért kellett kiírni, mert a településen tavasszal, a korábbi községvezető halála miatt tartott, ugyancsak időközi voksoláson szavazategyenlőség alakult ki a legtöbb helybéli által támogatott Méhészné Márkus Mária és Szabó Béla György között.

A 263 lakosú község 203 választópolgára közül 140-en vettek részt a vasárnapi választáson, amelyen Szabó Béla György 61, Méhészné Márkus Mária 45, Czupor Gábor pedig 33 szavazatot kapott.

Önkormányzati képviselőket választottak Bezedeken

Önkormányzati képviselőket választottak a Baranya megyei Bezedeken vasárnap, az időközi választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület áprilisban feloszlatta magát.

Zimmermann-né Kovács Anikó körjegyző az MTI-nek elmondta, hogy a 246 lakosú településen a 214 választásra jogosult közül 83-an jelentek meg.

A testület négy képviselői helyére öt független jelölt, Borok István, Armbruszt Erika, Fölker Tamás László, Baloghné Réder Andrea és Tóth Imre Ferenc pályázott, utóbbi a korábbi testületnek is tagja volt.

Baloghné Réder Andrea kapta a legkevesebb szavazatot, így ő nem nyert mandátumot.

A jegyző emlékeztetett: a képviselők áprilisi döntésüket, amellyel feloszlatták a képviselő-testületet, azzal indokolták, hogy nem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!