Közélet

2009.12.23. 10:36

Soronkívüli elbírálást kértek a NATO-lokátor ügyében

Akár február végén is dönthet a Legfelsőbb Bíróság a tubesi NATO-lokátor ügyében, ha elfogadják egy pécsi egyesület soronkívüliségre vonatkozó kérelmét.

Babos A.

Postára adta kedden dr. Halmos Péter, az Istenkúti Közösségért Egyesület (IKE) jogi képviselője a Legfelsőbb Bírósághoz (LB) címzett felülvizsgálati kérelmet a Tubesre telepítendő NATO-lokátor ügyében. Egyúttal dr. Baka Andrásnak, az LB elnökének elküldte a soronkívüliségre vonatkozó kérelmet.

Mint mondta, az LB-nek a jogszabályok szerint 120 napon belül kell döntenie, de ezt csak a Fővárosi Bíróság (FB) november végi határozatának írásos kézhezvételétől számított hatvan nap utántól számolják - ennyi idejük van ugyanis az al- és felpereseknek arra, hogy felülvizsgálati kérelmet nyújtsanak be az LB-hez.

Ha Baka András a soronkívüliség mellett dönt, akkor akár február végén is dönthetnek. A felülvizsgálati kérelemben kérték az építési engedély végrehajtásának felfüggesztését is, amelyről viszont nyolc napon belül kell határozni. Elvileg itt is 60+8 napról van szó, de Halmos Péter szerint van arra esély, hogy ahhoz képest is nyolc napon belül döntenek erről, hogy kedden elpostázott kérelmük beérkezik az LB-hez.

Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője mindeközben úgy nyilatkozott, hogy amint az időjárás megengedi, vélhetően a tavasszal, elkezdődik a Tubesre tervezett radar beruházása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!