Közélet

2009.08.21. 12:11

Sümegi Eszter énekesnő a város új díszpolgára

A Duna-parti városban hagyomány, hogy a Szent István napján tartandó ünnepi képviselő-testületi ülésen adják át a város elismeréseit.

M.B.

Ennek megfelelően tegnap vehették át az elismeréseket a díjazottak Szekó József polgármestertől a városháza dísztermében tartott ünnepségen.

A polgármester köszöntőjében kiemelte, a város értékeli, és elismeri a kimagasló teljesítményeket. Hozzátette, szerencsére sok olyan személyiség van, aki az ország nehéz helyzete ellenére is előbbrevalónak tekinti, hogy sokat tegyen a közösségért.

A legrangosabb elismerés, a Mohács Város Díszpolgára kitüntető címet Sümegi Eszter operaénekesnőt illette. Az énekművész, énektanár karrierje a Pavarotti énekverseny megnyerésével indult, amelynek egyik díja az volt, hogy együtt énekelhetett a világhírű előadóval Philadelphiában, majd a világ nagy operaházaiban is szerepelt. A többek között a Magyar Köztársaság Érdemrendjének Tisztikeresztje birtokosa meghatottan köszönte meg az elismerést.

– Az ember életében a legnagyobb elismerés az, amit a szülővárosától kap – mondta az ünnepségen. – A város rengeteget adott nekem, én pedig egész életemben szeretnék ebből annyit visszaadni, amennyit csak lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!