Közélet

2016.10.11. 08:40

Száguldva menekült a rendőrök elől az öreg

Vádat emelt a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt egy idős német állampolgárral szemben. Megpróbált meglógni autójával a rendőrök elől, de rajta a baranyai száguldozás sem segített.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Még az év elején, januárban történt egy érdekes eset, egy idős német férfit Hímesházán szerettek volna ellenőrizni a rendőrök, de amikor leintették, ahelyett, hogy megállt volna, elhajtott a személygépkocsijával, megpróbált elmenekülni.

A rendőrök a vádlottat szirénázva kezdték üldözni, ám hiába vezettek helyenként óránkénti 140-150 kilométeres sebességgel, nem érték utol. A gépkocsi megállításához ezért rádión kértek segítséget. A gépjármű feltartóztatásába ezek után több rendőri egység is bekapcsolódott, így nem sokkal később, egy járőrgépkocsit az úttesten keresztbe állítottak, míg az egyik járőr karjelzéssel megpróbálta megállítani a száguldó gépkocsit. A német férfi azonban még ekkor sem állt meg nem tett eleget a rendőri jelzésnek, az útpadkára hajtva igyekezett a rendőrségi gépkocsit kikerülni. A rendőrnek az autó elől el is kellett ugrania, de a kezét a száguldó autó visszapillantó tükre így is elérte.

A 74 éves férfi ezt követően lakóhelye irányába közlekedett mintegy 150 kilométeres  sebességgel, majd ott átült egy, szintén az ő tulajdonában lévő képező másik autóba, s és azzal is folytatta a száguldást, s továbbra sem állt meg az őt szirénázva üldöző rendőrjárőröknek. Végül a rendőrség a lakásán fogta el a férfit.

Az idős német férfit 2013-ban véglegesen eltiltották a közúti járművezetéstől, ennek ellenére továbbra is folyamatosan vezetett. A vádlott cselekménye hivatalos személy elleni erőszak, valamint közúti veszélyeztetés bűntettének a megállapítására alkalmas.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!