Közélet

2015.09.17. 09:08

Szárít, aszal az új feldolgozóüzem Bólyban

Újabb, a lakóközösséget és a helyi gazdaságot egyaránt szolgáló üzemmel gyarapodott a baranyai kisváros.

K. E. (Dunántúli Napló)

Ezekben a napokban zajlik az új bólyi zöldség- és gyümölcsfeldolgozó, illetőleg sajtkészítő üzem gépeinek, berendezéseinek beállítása, az új egység próbaüzeme. Mint Hárs József polgármestertől megtudtuk, a mintegy 108 millió forintból megvalósult beruházás keretében a Bólyi Településfejlesztési Nonprofit Kft. építette fel az üzemet a Töttösre vezető út mentén, a malom utáni szakaszon. A város sikeresen pályázott a fejlesztés költségeinek nagy részére, így az önkormányzatra csak az önerő előteremtésének terhe hárult.

– Régi tervünk valósult meg a beruházással, amivel a helyben élőket szeretnénk szolgálni. Már idén ősszel lehetőség lesz arra, hogy az érdeklődők saját termesztésű gyümölcsükből – almából, körtéből – gyümölcslevet préseltessenek az üzemben, a fő profil mégis a gyümölcsök, zöldségek aszalása, szárítása lesz. A szárított zöldség nagy részét a helyi fűszerüzem hasznosítja majd – mondta Hárs József.

Az üzemnek a helyiek nemcsak azért örülnek, mert a sajtüzemmel együtt 9 embernek ad munkát, hanem azért is, mert az értékesítés hírére többen tervezik a zöldségtermesztés felfuttatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!