Közélet

2009.06.25. 19:34

Széchenyi téri kiállítás: egyeztetnek a püspökséggel

Ruzsa Csaba, a Pécs2010 Menedzsmentközpont ügyvezető igazgatója sajtóközleményt juttatott el lapunkhoz a Széchenyi téri szabadtéri kiállításról szóló cikkünkre reagálva, amelyben Mayer Mihály, a Pécsi Egyházmegye püspöke kifogásolta az egyik tablón szereplő mondat tartalmát.

B. A.

Azt írja, örülnek minden észrevételnek, minden megkeresésnek, mert céljuk, hogy minél többen magukénak érezzék mindazt, ami Pécsett történik. A püspök észrevételére is azonnal reagáltak: a kiállítást megrendező Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálatot azonnal kérték, hogy egyeztessen a Püspökséggel, és a kiállítás szövegét tekintsék át. Ruzsa Csaba sajtóközleményét a hirdetés alatt teljes terjedelmében közöljük.

"Álláspont a Széchenyi téri szabadtéri kiállításról

Június 13-án nyílt meg az a szabadtéri, 25 részből álló tablósorozat, mely a Széchenyi téri ásatást övező mobilkerítésen a fotók és a szövegek segítségével bemutatja a Széchenyi tér történetét, kialakulását és az egyes korokban, korszakokban történt változásait. Június 23-án Mayer Mihály, a Pécsi Egyházmegye püspöke sajtótájékoztatón kifogásolta az egyik tablón szereplő mondat tartalmát.

Örülünk minden észrevételnek, minden megkeresésnek, mert célunk, hogy minél többen magukénak érezzék mindazt, ami Pécsett történik. A Püspök Úr észrevételére is azonnal reagálunk, és hiszem, hogy mindenki elégedett lesz a megoldással. A kiállítást megrendező Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálatot azonnal kértem, hogy egyeztessen a Püspökséggel, és a kiállítás szövegét tekintsék át.

Az Európa Kulturális Főváros programnak az a célja, hogy a múltat, a jelent és a lehetséges jövőt mutassa be és mindenkit részesévé tegyen programokon, eseményeken és beruházásokon keresztül.

Ha ezt a közös célt elérjük, sikeresek leszünk" - olvasható Ruzsa Csaba sajtóközleményében.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!