Közélet

2011.11.14. 16:35

Szemétlerakó lett az egyzacskónyi hulladékból

Hónapok óta növekvő szemétkupacokra hívták fel szerkesztőségünk figyelmét a Fűzfa utca lakói.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Mint mondták, az első nejlonzacskónak még nem tulajdonítottak jelentőséget, azonban az az egyetlen szatyor szemét szinte mágnesként vonzotta a többit is, most cipő, papír, háztartási hulladék és vasdarabok is hevernek szerteszét a környéken, még a vízelvezető árokban is. A közelmúltban megelégelték ezt a helyzetet, ezért jelezték a BIOKOM-nak az egyre növekvő szemétrakást.

Mint Lóczi Szidónia, a BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft. pr-menedzsere elmondta, intézkedtek az ügyben, és csütörtökön elszállították a Fűzfa utca környékéről az illegálisan lerakott hulladékot.

– Minden ehhez hasonló esetben továbbítjuk a hozzánk érkező bejelentést a közterület-felügyeletnek, ők hatósági jogkörüknél fogva, az önkormányzat köztisztasági rendelete alapján vizsgálják, hogy kitől származhat. Tetten érés, illetve bizonyított esetekben bírságolhatnak is.

Ha magánterületen van, akkor a tulajdonosnak kell gondoskodnia az elszállításról, ha közterületen, akkor a BIOKOM Kft. intézkedik az eltávolításról – mondta Lóczi Szidóna.

H. Zs. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!