Közélet

2016.09.05. 18:17

Szerdától visszatér a nyár

Az átmeneti őszies időnek gyorsan vége szakad, a hét közepére visszatér a napos, meleg, nyári idő.

Időkép.hu

Nem tart sokáig a csapadékos, hűvös időjárás, kedd délutántól északkelet, kelet felől ugyanis egyre szárazabb és melegebb légtömegek érkeznek térségünkbe, így a hét közepére újra beköszönt a szeptemberi nyár.

Kedden eleinte még északon, északnyugaton, majd egyre inkább már csak nyugaton fordulhat elő kisebb eső, zápor, délután északkelet felől jelentősen csökkenni, szakadozni kezd a felhőzet, északkeleten már több órás napsütés ígérkezik. Nyugaton az erős szélben helyenként még 20 fok alatt maradnak a maximumok, ugyanakkor az ország északkeleti csücskében 27-28 fokot is mérhetünk.

Szerdától aztán országszerte visszatér a nyári meleg, a viszonylag enyhe hajnalokat követően délutánonként egyre többfelé 30 fok köré melegszik a levegő.

Sok lesz a napsütés, legfeljebb a déli, délnyugati megyék fölött jelenhetnek meg időnként felhők az égen, de csapadék péntekig nem várható, ezt követően is inkább csak helyenként fordulhatnak elő kisebb záporok. Szerdán még élénk lesz a keleti-északkeleti szél, csütörtöktől viszont már a légmozgás sem lesz jelentős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!