Közélet

2006.07.05. 08:31

Szili nem pályázik a polgármesteri posztra

Pécs–Budapest | Szili Katalin házelnök a Dunántúli Naplónak nyilatkozva a sajtóban megjelent találgatásokra reagálva egyértelműen jelezte: eszében sincs megpályázni a pécsi polgármester helyét.

Pauska Zsolt - Dunántúli Napló

Egyre több sajtóhír foglalkozik a Toller László polgármester balesete utáni pécsi helyzettel, felvetve: a szocialisták már a városvezető utódját keresik.

Kedden több internetes lap is idézte az Index összeállítását, mely szerint a kormánypártban lobbizás indult Szili Katalin őszi pécsi polgármesterjelöltsége érdekében. A cikkben idézett parlamenti képviselők szerint ennek két előnye is lenne: egyrészt országosan is elismert politikust indíthatna az MSZP, másrészt a házelnöki poszt is a szocialisták kezében maradna. Szili Katalint telefonon értük utol:

– Furcsa ilyesmit hallani – mondta lapunknak –, már csak azért is, mert mindannyian bízunk Toller László mielőbbi felépülésében. Úgyhogy, ha van is ilyen lobbi az MSZP-ben, ezúton üzenem nekik, hogy eszembe sem jutna megpályázni a pécsi polgármester helyét.

A pécsi polgármesteri hivatal közleménye (2006.07.04.)

„Több mint két hét telt el dr. Toller László, Pécs polgármesterének közúti balesete óta. Az Idegsebészeti Klinika igazgatója, dr. Dóczi Tamás professzor azóta többször is szűkszavú, de tényszerű sajtóközleményt adott ki, miszerint a polgármester állapota stabil, de továbbra is intenzív osztályon végzett kezelésre van szüksége. Talán éppen a közlemények rövidsége és tényszerűsége miatt Toller László állapotáról minden alapot nélkülöző híresztelések terjedtek el a közvéleményben és jelentek meg egyes sajtóorgánumokban is. Toller László családja és a Pécsi Polgármesteri Hivatal kérésére közöljük, hogy a polgármester felépüléséig a helyettesítésről a közgyűlés legutóbbi ülésén döntött, az MSZP közölte, hogy a párt hivatalos polgármester-jelöltje a helyhatósági választásokra továbbra is Toller László. A klinika igazgatója meghatározott időközönként sajtóközleményben ismerteti a közvéleménnyel a polgármester állapotát.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!