Közélet

2016.03.02. 09:12

Szinte özönlöttek a csehek Harkányba

A csehek és a szerbek is kedvelik Harkányt, a németek és az osztrákok érdeklődése viszont valamelyest csökkent – közölte a napokban Hegyi Ákos.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A Harkányi Gyógyfürdő vezérigazgatója egy turisztikai kiállítás apropóján elmondta, számukra kiemelt jelentőségű a cseh piac.

– A csehek évtizedek óta látogatják hazánkat csoportos buszos vagy egyéni utazásokon keresztül, ők továbbra is nagyon kedvelik ezeket a klasszikus buszos kirándulásokat, emellett Csehországban még mindig erősen jellemző, hogy nyáron elküldik az alkalmazottakat üdülni. Például az ottani belügyminisztérium utaztatását egy cég irányítja, ez nagyjából 15 ezer dolgozót jelent – magyarázta a vezérigazgató. – Bár tavaly kevesebb német és osztrák vendégünk volt, cseh látogatóból akadt bőven: 2015-ben közel 100 ezer jegyet értékesítettünk számukra.

Hegyi Ákos szerint nemcsak a csehek, de a szerbek is érdeklődnek a magyar fürdők iránt. Bár alapvetően Szegedet, Gyulát és Debrecent látogatják fürdőik miatt a szerbek, ugyanakkor folyamatosan keresnek maguknak új helyszíneket is. Mivel Harkányban más a gyógyvíz összetétele, ráadásul Belgrádtól csupán 3-4 órányira van, így könnyen úti céllá válhat a baranyai település is.

A kapcsolatokat mindenesetre igyekeznek megerősíteni, ahogy azt két éve Oroszországgal is tették. Akkor többek között egy 20 fős orosz delegáció vendégeskedett a fürdőben februárban. Az orvosokból és tudósokból álló csapat a gyógyvízre alapozott egyedi gyógyítási eljárásokkal és kezelésekkel ismerkedett meg.

 

Címkék#Harkány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!