Közélet

2008.07.14. 06:33

Szívgyógyászat és CT is kellene a mohácsi kórházban

Az önkormányzat, valamint a régiós egészségügyi tanács jóváhagyását követően a városi kórház eljuttatta többletigényét az egészségügyi szaktárcához.

M. B.

A település, és a térség közel hatvanezer lakosának ellátásáért felelős intézményben a „kórházreform” következményeként csökkent az ágyak száma, s egyes osztályok is megszűntek. Ennek esett áldozatul a fertőzőosztály is, ám a szakemberek véleménye szerint – többek között tekintettel arra, hogy Mohács az Unió vízi határa – indokolt lenne ismét felállítani. Ugyancsak szorgalmazzák kardiológia létesítését is. A tapasztalatok szerint a 2007-ben megszűntetésre ítélt orr-fül-gégeszeti osztályt nem pótolja az egynapos sebészeti ellátás, így a hat ágyat magában foglaló részleg ismételt felállítását szorgalmazzák.

Mindemellett kezdeményezték, hogy helyben végezhessenek CT-vizsgálatokat. Ezzel egyrészt a betegeknek nem kellene a megyeszékhelyre utazniuk, másrész az egészségbiztosító is jól járna, hiszen nem kellene kifizetnie az utazásból fakadó kiadásokat.

Címkék#mohács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!