Közélet

2011.05.10. 10:19

Szórólapbotrány: vádat emeltek a volt polgármester ellen

Vádat emelt Páva Zoltán volt komlói polgármester ellen a Pécsi Városi Ügyészség nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt, áll egy május 2-án kiadott ügyészségi levélben.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A sértett nem más, mint Polics József, a város jelenlegi polgármestere, aki elmondta, az eset még a 2010. évi országgyűlési választások alkalmával történt, amikor Páva Zoltán őt egy szórólapon többek között lopással és csalással vádolta meg. A szórólapok miatt Polics József feljelentést tett, ennek egyik eredménye a most kézhez kapott határozat.

Telefonon megkerestük a másik érintetett is, aki viszont nem szerette volna kommentálni sem az esetet, sem pedig a határozatot. Páva Zoltán közölte, nem érdekli az ügy, és majd az érintett szervek eljárnak az ügyben. Korábban a megyei bíróság már nem jogerős döntésében részben helyt adott a felperes, Polics József keresetének, részben pedig elutasította azt (a vagyoni kártérítést nem hagyta jóvá), a polgármester azonban nemcsak az ügyészséghez fordult az ügyben, de a rendőrséghez is, amely most vádat emelt Páva Zoltán ellen.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!