Közélet

2010.03.17. 14:14

Tanév közben újulnak meg a komlói iskolák

Tíz napon belül megkezdődik a régóta várt iskolafelújítás a városban. Az összesen 1,3 milliárdos beruházás kivitelezői ugyanis kedd délután aláírták a szerződést az önkormányzattal.

K. E. I.

A két nyertes cég a város vezetőinek kérésére helyi alvállalkozókkal dolgozik majd, akikkel szemben az elvárás az, hogy kiváló minőségű munkát végezzenek, hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján.

Bár a pályázat leadásától a kivitelezés megkezdéséig csaknem két év telt el, a vállalkozóknak ennél sokkal gyorsabban kell dolgozniuk. Az érintett kilenc intézményben, így például a Gagarin Általános Iskolában, a volt Kazinczy szakközépiskola épületében, a magyarszéki általános iskolában, a magyarhertelendi és a ligeti óvodában akadálymentesítéssel, ablakcserével, új termek, könyvtárak és tornacsarnokok építésével kell végezniük a következő tanév kezdetére.

Éppen ezért a munkálatok hétvégén és hét közben is zajlanak majd, de ez nem fogja zavarni a tanulókat, hangsúlyozták a kivitelezők. A cégek egyeztetnek az intézményvezetőkkel, hogy a nagy zajjal, porral járó munkálatokat akkor végezzék, amikor a gyerekek nincsenek az épületben.

Dr. Hoppa József, a gimnáziumi tagintézmény vezetője azt közölte: a volt Nagy László Gimnázium diákjai csak akkor költöznek át a felújított egykori Kazinczy szakközépiskola épületébe, ha az átépítés szeptemberig valóban befejeződik, mert tanév közben nem szeretnék költözésnek kitenni a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!