Közélet

2012.01.25. 11:14

Tanúkat idéznek vissza a buszeladási perben

Nem zárult le kedden sem a bizonyítási eljárás Keczer László, a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. volt vezérigazgatója elleni büntetőperben.

B. A. (Dunántúli Napló)

Kedden öt tanút hallgatott meg a Pécsi Törvényszéken dr. Oltai Judit háromfős büntetőtanácsa. A volt vezérigazgató védői azonban új tanúk és több tanú újbóli meghallgatását indítványozták, és a kérés egy részének a bíró helyt adott.

Így február 14-én mások mellett újra bíróság elé állhat egy szembesítésre Jahn Péter, a Mecsekbusz Kft. (ez a cég jelenleg is kisebbségi tulajdonosa a PK Zrt.-nek) korábbi ügyvezetője, míg Páva Zsolthoz, Pécs polgármesteréhez – aki ugyancsak tanúskodott már – írásbeli kérdést intéznek. Utóbbit azért, hogy megtudják, kötöttek-e tavaly a PK Zrt.-hez köthető cégek – magáncégek és önkormányzati tulajdonban (is) állók egyaránt –, illetve a pécsi önkormányzat többoldalú megállapodást, amellyel e társaságok egymással pénzügyi elszámolásról megállapodtak.

---------------------------------------------------------------
A pécsi buszbotránnyal kapcsolatos összes cikket itt olvashatja, míg a pécsi tömegközlekedésről itt olvashat!
---------------------------------------------------------------

Az ügyvédek szerint ez is fontos részlet a perben, amelyet – mint arról beszámoltunk – amiatt indítottak, mert Keczer Lászlót a pécsi buszok eladásával kapcsolatos szerződések aláírása miatt több mint kétmilliárd forintos kár okozásával vádolják.

B. A. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!