Közélet

2014.09.04. 08:44

Tarrós után Gödre is ellenzi a problémás család „kitelepítését”

A sásdi önkormányzat Gödreszentmártonban is vásárolni akart egy házat, hogy egy másik életveszélyes, lakhatatlan sásdi épületből átköltöztesse a benne élőket.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Még csak pár napja írtunk a tarrósi eseményekről (kigyulladt a ház, ahová egy sásdi családot költöztettek volna), máris itt az újabb fejlemény. Gelencsér Gábor, Gödre polgármestere ugyanis nyílt levelet írt a sásdi önkormányzatnak, amelyben kifejti, „erkölcsileg erőteljesen megkérdőjelezhetőnek” tartja a város azon eljárását, amellyel előzetes tájékoztatás nélkül megpróbálta áthárítani rájuk a saját megoldatlan problémáját. Az önkormányzat ugyanis nemcsak Tarróson, de Gödreszentmártonban is vásárolni akart egy házat, hogy egy másik életveszélyes, lakhatatlan sásdi épületből átköltöztesse a benne élőket. A gödreiek ezt megtudva akcióba léptek, és sikerült vevőt találniuk az eladó ingatlanra. Így a két sásdi család, akiket (rendőrségi ügyeik miatt) már Tarróson sem fogadtak volna szívesen, egyelőre nem kaphat új otthont.

– A történtek után már nem is szeretnének elköltözni, mert félnek – mondta el lapunk kérdésére Rabb Győzőné, Sásd alpolgármestere. – Ez már egy többéves probléma, a bérlakás, amiben élnek, nagyon rossz állapotban van. Korábban azonban a városnak nem volt pénze másik ingatlanra. Most sikerült elkülönítenünk egy kisebb összeget, így a lakókkal közösen kerestük a megoldást. A háznak olcsónak kellett lennie, és a családnak is el kellett fogadnia: így esett a választás a tarrósi és gödreszentmártoni épületre. Most viszont új megoldásra lesz szükség, hiszen ezek után, érthetően, nem is mernének elköltözni innen.

Kigyulladt a kiszemelt ház a faluban

Ahogy arról lapunk beszámolt, múlt hét pénteken kigyulladt egy lakóház Tarróson. Az eset azért kapott nagyobb figyelmet, mert kiderült, pont azt nézték ki egy „problémás” sásdi családnak. Valigura Ernő, a község polgármestere akkor lapunknak elmondta, amint tudomásukra jutott a dolog, elmentek egy sásdi testületi ülésre, ahol bejelentették, nem támogatják a város terveit, és ha kell, demonstrálnak is emiatt. Nem szeretnék ugyanis, ha olyan embereket költöztetnének hozzájuk, akiknek már többször volt dolguk a rendőrséggel. – Itt 130 ember lakik, ebből 30 gyerek. Mindenkinek van munkája, és dolgozik is becsülettel. Senki nem szeretne egy olyan családot a közösségbe, ahol kábítószer is felbukkan. Szerencsére a ház tulaja visszalépett az adásvételtől – magyarázta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!