Közélet

2016.10.02. 19:18

Távozik Girán János, Pécs alpolgármestere

Információink szerint döntés született arról vasárnap, hogy távozik a posztjáról Girán János.

Bama.hu

Girán János: Főtanácsadóként folytatom Pécs szolgálatát

Girán János, Pécs alpolgármestere jelezte Páva Zsolt polgármesternek, hogy lemond alpolgármesteri tisztségéről és a jövőben szakmai területen szeretné tovább szolgálni Pécset. A döntés hátteréről az alpolgármester a következő sajtónyilatkozatot teszi.

„A 2014. évi helyhatósági választásokat követően megtiszteltetésként vállalhattam el Páva Zsolt polgármester úr felkérésére Pécs város alpolgármesteri feladatainak ellátását. Az azóta eltelt időben a helyi gazdasági ügyekért is felelős tisztségviselőként igyekezetem mindenben megfelelni mindazoknak a kihívásoknak, amelyek révén a jelenlegi tervezési időszakban Pécs városa számára minél szélesebb körű fejlesztési lehetőségek lehetnek biztosítottak.

A közeljövőben a már előkészített fejlesztések a megvalósítás szakaszába érnek és új közösségi programként az Okos Város program, a Zöld Város és Zöld Főváros program valamint a Közösségvezérelt Helyi Fejlesztések is elindulnak. Ezek a közösségi programok stratégiailag kiemelten fontosak Pécs jövőjét illetően így Polgármester úrral arra a megegyezésre jutottunk, hogy mivel az alpolgármesteri feladatokkal kapcsolatos szerteágazó teendők ellátása mellett nem fordíthatok kellő figyelmet e programokra, az alpolgármesteri megbízatásomat visszaadom, és a jövőben a stratégiai fejlesztések polgármesteri főtanácsadójaként csakis ezekre a feladatokra koncentrálva folytatom a munkám.

Szeretném azonban nyilvánvalóvá tenni, hogy az egyéni önkormányzati képviselői mandátumomat megtartom, s választókerületemet továbbra is a FIDESZ-KDNP frakció tagjaként szolgálom. Ezúton is tisztelettel mondok köszönetet mindenkinek, aki hozzásegített ahhoz, hogy az elmúlt két évben alpolgármesterként vehessek részt a városvezetés munkájában.”

Girán János polgármester úrnak szóban jelezte mindeddig döntését, hivatalosan pedig az október végi közgyűlésen fogja megtenni ezt megjelölve a lemondás időpontját.

Girán János (47) lánya 18, fia 16 éves, felesége pedagógus. A szociálpolitika szak elvégzését követően társadalomkutatóként, egyetemi oktatóként dolgozott, majd regionális és környezeti gazdaságtan szakon okleveles közgazdász végzettséget is szerzett. A doktori disszertációját a PTE Egészségtudományi Doktori Iskolájában védte meg. Oktatói tevékenységét követően a Biokom Kft. CSR menedzsereként dolgozott. Mintegy másfél évtizeden keresztül több hazai és nemzetközi egészségvédelmi program szakértője, valamint az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége tanácsadója volt. 2011-2015 között a Pannon Európai Területi Társulás igazgatójaként is dolgozott. Páva Zsolt 2009 júniusában kérte fel kabinetje vezetésére, 2014-ben pedig alpolgármesternek.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!