Közélet

2014.08.05. 18:21

Több járőr, új zebrák, sebességmérők

A Biokom embereivel közösen is járőröznek a rendőrök augusztustól Pécsett, új gyalogátkelő-helyeket alakítanak ki a városban, a régieket biztonságosabbá teszik, valamint sebességmérő-berendezéseket telepítenek a forgalmas utak mellé – jelentette be sajtótájékoztatóján Páva Zsolt, Pécs polgármestere. Az intézkedés célja a megyeszékhely köz- és közeledés-biztonságának növelése.

M. B. (Dunántúli Napló)

Kiss Tibor, a Biokom Kft. igazgatója hozzátette, a közös szerződés értelmében dolgoznak együtt a rendőrséggel a jövőben, embereik a problémás helyeken, parkokban, parkolókban, parkerdőkben lesznek jelen az egyenruhásokkal. Fellegi Norbert, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója szerint az együttműködés azért lehet hasznos, mert a Biokom emberei „képben vannak”, pontosan tudják, melyek azok a területek, ahol indokolt a rendőrök fokozott jelenléte.

Az utakat illetően elhangzott, hogy hat új gyalogátkelő-helyet alakítanak ki, a meglévőket átfestik, s ha szükséges, piros festéssel emelik ki. A zebrákat megvilágító lámpatesteket ellenőrzik, tisztítják, indokolt esetben erősebb fényerejű fényforrásokat szerelnek fel.

Az akció részeként a forgalmas utak, csomópontok mellé ledes kijelzővel ellátott, villogó sebességmérőket (ezek büntetés kiszabásához nem használhatók, csak tájékoztató jelleggel működnek) telepítenek, többek között a Jurisics, a Hársfa, az Ifjúság és a Nagy Imre utakon.
Az elöregedett szalagkorlátokat ezerkétszáz méteres hosszúságban lecserélik, minden olyan szakaszon megmetszik a fákat, bokrokat, ahol ezzel segíteni tudják a járművezetőket. Mindezek mellett olyan övezetek kialakítását is tervezik, ahol csak harminccal hajthatnak az autósok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!