Közélet

2016.07.06. 14:53

Tóth frakcióvezető, Szakács helyettes lett az MSZP-ben

A pécsi országgyűlési képviselő, Tóth Bertalan lett az MSZP parlamenti frakcióvezetője. Eddig frakcióvezető-helyettes volt, és a baloldali párt baranyai elnöke.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Lemond az MSZP Baranya megyei elnöki posztjáról Tóth Bertalan, ezt a baloldali párt pécsi országgyűlési képviselője azt követően jelezte, hogy szerdán, Budapesten Molnár Gyula, a szocialisták nemrég megválasztott új pártelnöke bejelentette, Tóth Bertalant kérte fel arra, hogy vezesse a párt parlamenti frakcióját.

Az MSZP-ben majdnem egyhangú döntést követően választották meg szerdán, a frakcióülést követően Tóth Bertalan pécsi országgyűlési képviselőt a baloldali párt új frakcióvezetőjének.

Az MSZP Baranya megyei elnöke korábban frakcióvezető-helyettes volt, most az országos politikában egyet előrelépett, de lemond az új tisztsége miatt Baranyában.

Érdekesség, hogy tovább erősödött a párt baranyai szereplőinek helye, miután ugyanis általános frakcióvezető-helyettes Burány Sándor lett, az MSZP egyik frakcióvezető-helyettesévé Szakács Lászlót választották.

A komlói politikus, Pécs és Baranya másik MSZP-s országgyűlési képviselője korábban Mesterházy Attila kabinetfőnöke is volt.

Tóth Bertalan az elnöki posztján szűk két hete leváltott Tóbiás József utódja lett a frakcióvezetői székben. Megválasztása utáni első nyilatkozatában azt mondta, hogy új feladat vár rájuk, a szocialistáké a legnagyobb ellenzéki frakció a Parlamentben, amely még mindig az egyik legfontosabb terepe az ellenzéki politizálásnak. Tóth azt ígért, hogy kitartó, szakmailag megalapozott, állhatatos munkát kívánnak folytatni, emellett kőkemény ellenzéki kritikát, számonkérést, a rendszer hibáira való rámutatást ígért, valamint szakmai alapú alternatíva építését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!