Közélet

2015.05.20. 17:54

Traktorok törhetik szét a bicikliutat

A város idei évi költségvetésében szerepel a javításra szánt összeg, a munkát hamarosan megkezdik.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

– Valóban sok probléma van a több mint öt évvel ezelőtt megépített Bóly–Borjád kerékpárúttal – mondta Hárs József, Bóly polgármestere, akit egy olvasónk panasza kapcsán kerestünk fel. – A tervezővel, a kivitelezővel és a műszaki ellenőrrel többször végigjártuk az utat, megfelelő az ágyazat, a betonaljzat vastagsága, az aszfalt, ennek ellenére mindig visszatér a probléma. Az elmúlt években több alkalommal és különböző technológiákkal próbáltuk megszüntetni a nagyobb repedéseket, azonban a Karasica-vízfolyás töltésén futó szakaszon, csaknem egy kilométer hosszúságban most is ott a hasadék.

A város idei évi költségvetésében szerepel a javításra szánt összeg, a munkát hamarosan megkezdik. Már tesztelték az új javítási technológiát, amely bevált. Ez alapján 10 cm szélességben kimarják a nagyobb repedéseket, feltöltik a hézagot, majd az aszfaltréteget megerősített háló segítségével dolgozzák egybe az eredeti burkolattal.

A másik probléma, hogy a kerékpárútra személykocsival és traktorral is ráhajtanak, azt nem ilyen igénybevételre tervezték. Megpróbálta az önkormányzat lezárni az utat, hogy csak a kerékpárosok hajthassanak rá, azonban rövid idő alatt a betonoszlopokat is kitörték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!