Közélet

2014.10.31. 10:31

Tüskésréti szabadidőpark: lecsapolják a tavat, májusban start

A vizisípályás tüskésréti szabadidőpark várhatóan 2015 májusában nyitja meg kapuit – hangzott el az éppen csapolás alatt álló tó partján tartott sajtótájékoztatón.

B. A., bama.hu

Sajtótájékoztatót tartott péntek reggel Csizi Péter fideszes országgyűlési képviselő és Katics Viktor, a fejlesztést tervező Pécsi Víz Kft. ügyvezetője a tervezett tüskésréti szabadidőpark helyszínén, ahol már neki is álltak a tó teljes lecsapolásának. Ahogy azt korábban megírtuk, a félmilliárdos beruházást ugyan egy magáncég végzi, ám a városnak úgy kell átadnia a terület, hogy az biztonságosan megközelíthető legyen, és a tavat is ki kell kotortatni. Mindez százötvenmillió forintot emészt fel, ezt azonban az erőmű állja.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Csizi Péter és Katics Viktor a helyszínen tartott sajtótájékoztatót
[/caption]

Az elhangzottak szerint a projekt jól halad, így várhatóan április végén, május elején be is fejeződhetnek a munkálatok, és a szabadiőpark májusban megnyílik a nagyközönség előtt.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, a park fő atrakciója az a legmodernebb technikákat alkalmazó köteles vízisípálya-rendszer lesz, amelyen kezdők és profi sportolók egyaránt megtalálják a számukra megfelelő lehetőséget.

A vízisípálya mellett két méter széles rekortán, kivilágított futópálya is vezet majd a tó körül, lesz szabadtéri testedző park, stranröplabda- és strandfocipálya és egyéb ellátó létesítmények (ahogy ez a júliusban közzétett látványterveken is jól látszik.)

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Két vizisípálya is lesz: kezdőknek és profiknak
[/caption]

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a beruházás gazdáinak reménye szeirnt nem csak a helyieket vonzza majd a létesítmény, hanem az ország távolabbi pontjairól - vagy akár a szomszédos országokból - is érkeznek majd a vizisísport szerelmesei. Lévén, hogy a vizisí akár olimpiai sportág is lehet, akár a jövő magyar olimpikonjai is edzhetnek itt. Megtudtuk: a sportág nemzetközi versenyein egyébként jelenleg is sikeresen szerepelnek a magyar sportolók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!