Közélet

2016.02.15. 12:24

Tvrtko: fotózkodj egy csekkel! Kihívom a parlamenti képviselőket

Különleges akciót indított el a facebookon az ismert pécsi riporter, Vujity Tvrtko.

F. Z. (Dunántúli Napló)

Frissítve: Felpörgött az adakozás!

Hétfő Délelőtt számoltunk be Vujity Tvrtko akciójáról, amely estére már minden képzeletet felülmúlóan felpörgött. Ahogy a pécsi származású riportertől megtudtuk, szinte pillanatok alatt túlnőtt rajta a kezdeményezés – „de hát ez is volt a cél, megmutatni, hogy van jóság az emberekben, csak legfeljebb kicsit noszogatni kell, hogy előjöjjön!” - tette hozzá. Az akcióhoz csatlakozott többek között Görbicz Anita, a győri női kézisek csapatkapitánya, a Republic együttes, Kész Zoltán országgyűlési képviselő, Kembe Sorel színész, az MSZP elnöke, Tóbiás József, és rajtuk kívül is még rengeteg ismert és kevésbé ismert ember.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A tévés kezdeményezése csekkes szelfivel indult (fotó: http://tenyek.hu/tvrtko_blog)
[/caption]

Az akció szabályai:
1. Válassz ki egy számodra szimpatikus, hiteles jótékonysági szervezetet, alapítványt.
2. Küldj nekik BÁRMEKKORA, számodra nem megterhelő összeget.
3. Készíts egy képet magadról és a csekkről, kivonatról vagy arról, hogy a számítógéped előtt ülve utalsz.
4. Képedet töltsd fel Facebook-oldaladra, megnevezve utalásod kedvezményezettjét, majd röviden írd le, miért döntöttél mellettük.
5. Hívd meg a játékba legalább két másik barátodat, ismerősödet, olyanokat, akikről tudod, hogy megtehetik, és szívesen segítenek rászorulókon.

FONTOS: Mindenki annyit utaljon, amekkora összeg számára nem megterhelő, és annak a jótékonysági szervezetnek, amelyikben megbízik! A VÁLASZTÁS SZABAD!

Korábban írtuk:

Nem mindennapi akciót indított el az ismert pécsi riporter, Vujity Tvrtko: első körben ő támogat öt napon keresztül húsz-húszezer forinttal rászorulókat segítő alapítványokat, ám ezzel párhuzamosan ismerőseitől is ugyanezt kéri.

– A facebook tele van jópofa játékokkal: kedvenc versekkel, ötletekkel, tizenöt évnél régebbi képekkel – mondta el ennek kapcsán lapunknak Vujity Tvrtko. – Nincs ezekkel semmi baj, ám azt gondolom, hogy ennél hasznosabb dolgokra is fel lehet használni ezt a felületet. Egy játékra hívom tehát az ismerőseimet: a játékhoz csatlakozóknak egyetlen alkalommal kell elutalniuk bármekkora összeget az általa szabadon kiválasztott szervezet részére, majd a postai csekkel fotózzák le magukat. Részint önmagában a támogatás is hasznos, részint viszont bemutat, megismertet sok olyan alapítványt, egyesületet, szervezetet, amelyek a rászorulókon segítenek.
Vujity Tvrtko hozzátette: nem az összeg nagysága a lényeg: mindenki annyi pénzt küldjön, amennyit meg tud engedni magának.

– A kihívásokban sem határozzuk meg sem az összeget, sem a szervezetet, akinek adakozni kell. Mindenki szabadon döntheti el, mi az a szívéhez közel álló ügy, amit érdemesnek tart a támogatásra, és arról is maga dönthet, hogy végül hány embert invitál a játékba. Azt kérem csak mindenkitől, hogy miután megosztotta a fényképet a facebookon, hívjon ki újabb embereket, s így az akció valóban országossá duzzadjon. Sokan el sem tudják képzelni, mennyire sokat jelent egy-egy szervezetnek, alapítványnak akár néhány ezer forintos támogatás is. Én olyan embereket hívok meg a játékra, akik a nyilvánosság előtt élik az életüket, van közönségük, szurkolóik, rajongóik és így szervezeteket is bemutatnak.

"Első meghívottjaim a Parlamentben dolgozó Hölgyek és Urak, külön is megnevezve Pécs városának két egyéni országgyűlési képviselőjét, Csizi Pétert és Hoppál Pétert" - írta facebook oldalán.

Csizi: hatvanezer

Az egyik kihívottat, Csizi Pétert nem sokkal azután értük el, hogy a parlament postáján befizetett hatvanezer forintot.
– A Pécsi Gyerekklinika Fülészetért Alapítványát támogattam – tudtuk meg a képviselőtől. – Ennek egyik oka, hogy éppen Tvrtko mutatta meg nekem ezt a helyet valamikor régen, amikor ő egy nagyobb pénzösszeggel megalapította a klinika könyvtárát. A másik ok személyes: édesapaként én is sokat jártam már itt, láttam a dolgozók heroikus munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!